Bodrum Merkez Rehberi

Bodrum, tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve turistik yerleriyle hem yurt içinde hem yurt dışında bir cazibe merkezi halindedir. Bodrum’un binlerce yıllık bir geçmişi ve tarihi mirasları, turizm merkezi olmasının yanı sıra, kültürel zenginliğe de sahip önemli bir bölge konumuna getirmiştir.

Tüm dünyanın bildiği en önemli turizm merkezlerimizden biri olan Bodrum, yaz mevsiminde turizm sezonunun açılmasıyla birlikte cıvıl cıvıl bir hale bürünürken, bahar ve kış aylarında daha sakin olmaya başlaması ile yine başka bir atmosferde ayrı güzellikler sunar.

Nasıl Gidilir?

Bodrum’a ulaşım hem hava hem de kara yoluyla mümkün ve oldukça kolaydır. Yurt içinden Bodrum’a gelmek isteyenler, otobüs firmaları ile bölgeye ulaşabilirler. Bodrum merkezde otogar mevcuttur.

Milas ile Bodrum yolu üzerindeki Milas-Bodrum Havaalanı ise, hava yolu ulaşımını sağlıyor. Hem iç hatlar hem dış hatlar terminaline sahip olması nedeniyle yurt içi ve yurt dışından direkt Bodrum’a gelebilme imkânı vardır. Havaalanından hareket eden servisler ile Bodrum merkeze gelebilmek mümkündür.

Neler Yapılır?

Bodrum’un çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış derin tarihinden gelen yapılar günümüze dek ulaşmayı başarmıştır. Bu tarihi yapılardan biri Bodrum Antik Amfi Tiyatrosu’dur. Antik tiyatro, Anadolu’nun en eski tiyatrolarından biridir. M.Ö. IV. Yüzyıla aittir ve 13.000 kişi kapasitelidir. 1960’larda yapılan restorasyon çalışmalarının ardından, günümüzde konserler ve festivaller için aktif olarak kullanılmaktadır. Klasik çağdaki Bodrum’dan günümüze ulaşan tek yapı olduğu belirtilmektedir.

Bodrum merkezde gidilmesi gereken tarihi yerlerden biri de Bodrum Kalesi&Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’dir. Bodrum Kalesi, 1406-1522 yılları arasında Saint Jean Şövalyeleri tarafından inşa edilmiştir. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ise kalenin içinde yer alır. Türkiye’nin tek sualtı arkeoloji müzesi, dünyanın ise en önemli sualtı arkeoloji müzelerindendir. 1995 yılında Avrupa’dan Özel Övgü Ödülü’nü almıştır. Müzede pek çok kazı ve araştırmalardan elde edilen buluntular sergilenmektedir.

Halikarnas Mozolesi ise Bodrum merkezdeki başka bir başyapıttır. Dünyanın yedi harikasından biri olan anıt mezar, Kral Mausollos’un karısı tarafından yaptırılmıştır. Yunan ve Mısır mimarisinin tek yapıda birleştiği mozole yaklaşık 2400 yıllıktır ve görülmesi gereken önemli yerlerden biridir. Bodrum merkezde görülmesi gereken tarihi yapılardan biri de M.Ö. şehrin giriş kapısı olarak inşa edilen Myndos Kapısı’dır.

Bodrum merkezde bulunan Zeki Müren Sanat Müzesi ise sanatçının kendi evinin 2000 yılında restore edilmesiyle oluşturulmuştur. Zeki Müren’in kişisel eşyalarının sergilendiği müze, aslına sadık kalınarak düzenlenmiş ve ziyarete açılmıştır.

Bodrum merkezde yapılacak aktivitelerden biri de Bodrum’un çarşısında alışveriş yapmaktır. Bodrum’un barlar sokağı da ayrıca meşhurdur. Eğlenmek isteyenler gündüz ve gece buraya gelebilir, alışverişin ve müziğin keyfini burada yaşayabilirler.

Bodrum merkezde, turistik ve tarihi mekânlar gezilebilir, birbirinden güzel plajlarında deniz, kum ve Güneş’in keyfi çıkarılabilir, konserler, festivaller ve çeşitli etkinliklere katılarak tüm yılın yorgunluğunu bu güzel şehirde giderebilirsiniz. Bodrum her mevsim misafirlerini bekliyor.

Scroll to Top